Diaconie

Het goede geven: een ander wat gunnen.

Een bedankbrief van Stap Verder n.a.v. onze inzameling:

 

Het is overweldigend. Op onze vraag om toiletartikelen en houdbare etenswaren voor bezoekers van Stap Verder, kwam veel binnen. Alle voorraaddozen zitten vol met shampoo, douchegel, zeep, scheermesjes, body crème, tandpasta en tandenborstels en de kasten zijn weer gevuld met etenswaren. Dat is een heel ander gezicht dan een paar maanden geleden, toen de bodem van de dozen in zicht kwam en we bezoekers soms moesten teleurstellen. Nu kunnen ze zelfs kiezen tussen het ene merk tandpasta en het andere.

Het is voor onze bezoekers zo bemoedigend! Het is voor iemand die moeilijk rond komt, de huur niet meer bij elkaar krijgt of de rekeningen niet meer betaalt, niet gemakkelijk hulp te vragen. En in een gesprek moeten we vaak teleurstellen als er hulp bij het betalen van huur gevraagd wordt.

Maar dan zie je de opluchting op het gezicht, als we uitleggen dat we wel een verwijzing naar de gratis voedselpakketten van de voedselbanken en naar de kledingbank kunnen geven. En dat we ook toiletartikelen in de aanbieding hebben. Daarmee houden ze weer meer geld over voor de huur. Sommige bezoekers verbaast die vrijgevigheid wel eens, maar als we vertellen dat veel kerkleden en vrienden van Stap Verder op die manier achter hen staan ontroert ze dat.

En zo ontroert het ons, als we een gegeven zakje met toiletartikelen openen en onderin een winkelbonnetje vinden ter waarde van 25 euro. Ineens realiseer je je, dat die negen dozen een bedrag van enkele honderden euro’s vertegenwoordigen. Vele gulle gevers hebben er geld voor over om niet alleen een stukje zeep, maar zelfs heel lekkere stukken zeep en goede handcrèmes te gunnen. En anderen vinden in hun kast goede producten die niet gebruikt worden. Aan de producten die binnenkomen zie je dat er met zorg en aandacht gekozen is om iets goeds te geven. Hartelijk dank daarvoor!

Namens onze bezoekers, Erika Feenstra en Liesbeth Glas

Diaconie

Diaconie
 
57
Collectebonnen

collectebonZoals u waarschijnlijk weet is het mogelijk om collectebonnen te bestellen. Als u bonnen wilt bestellen dient u in uw betaalopdracht als begunstigde de Protestantse Gemeente Uithoorn te vermelden met onderstaand bankrekeningnummer.
Zoals gebruikelijk zijn bonnen verkrijgbaar van € 0,75 ad € 15,00 per vel en € 1,25 ad € 25,00 per vel.
Bedragen over te maken naar banknummer NL28 INGB 0006 1818 11 met vermelding van de gewenste hoeveelheid vellen. Zodra de overboeking van de ING-bank binnen is, zullen de bonnen door mij bij u thuis bezorgd worden.
De bonnen zijn gemakkelijk in gebruik en u hoeft geen papier of muntgeld te gebruiken. Het grote voordeel van collectebonnen is dat zij aftrekbaar zijn van de belasting.

Voor inlichtingen: Aad Uilenreef, 560121

348

CB Login