Bevestiging ds. Florisca van Willegen-Kerkvliet

P1140198 bevestigingFlorisca 2

In de dienst van zondag 14 januari 2018 werd Florisca van Willegen-Kerkvliet bevestigd tot predikant en deed zij intrede in onze gemeente. Hieronder vindt u een verslag van de dienst, een interview met Florisca na afloop van de dienst en enkele foto's.

Bevestiging Florisca van Willegen-Kerkvliet.

In een volle dienst werd op 14 januari Florisca van Willegen-Kerkvliet bevestigd als predikant en verbonden aan onze gemeente. Met een eenstemmig ‘Ja, dat willen wij van harte’ verwelkomde de gemeente Florisca.

We kennen Florisca al ruim een jaar, eerst als stagiaire van Joep Dubbink, daarna als tijdelijk pastor om het vertrek van ds. Harold Oechies op te vangen.

Lees verder:Bevestiging ds. Florisca van Willegen-Kerkvliet

MYANMAR

Van 29 januari tot en met 18 februari ben ik afwezig vanwege een studiereis naar Myanmar. Dat heeft een bijzondere aanleiding. Zoals u misschien weet ben ik aan de Vrije Universiteit verbonden voor het vak Bijbelse Theologie. Een van mijn promovendi doceert Oude Testament aan het Myanmar Institute of Theology, de belangrijkste theologische opleiding aldaar, in de hoofdstad Yangon. Hij heeft mij uitgenodigd om een tijdje te komen, lezingen te houden en mee te doen met zijn colleges. Daarbij hoop ik hem ook te helpen met de laatste loodjes van zijn proefschrift. Van mijn kant denk ik dat het een bijzondere ervaring wordt: weg uit de westerse wereld, kennismaken met het leven van mensen in een heel andere cultuur. Ik ben te gast bij een christelijke minderheid van Baptisten te midden van een grote meerderheid van Hindoes.

Myanmar is het afgelopen jaar heel negatief in het nieuws geweest, vooral vanwege de verdrijving van de Rohingya, een moslim-minderheid. Ik ben benieuwd, ter plaatse te horen hoe daarover gedacht wordt door leden van een andere minderheid.

Ik ben de kerkenraad dankbaar dat ik deze kans gekregen heb en Florisca dat ze mij in deze weken wil vervangen. Voor dringende pastorale zaken kunt u bij haar terecht en mocht u allemaal tegelijk bij haar op de stoep staan, dan is er ook wel ‘achtervang’ geregeld. Ik hoop u eind volgende maand terug te zien, vol met indrukken en verhalen.

Ds. Joep Dubbink

NIEUWJAARSWENSEN

Ook dit jaar ontvingen wij als predikanten weer veel goede wensen rond Kerst en het nieuwe jaar. We danken u daar hartelijk voor! Het lukt niet iedereen persoonlijk een wens terug te sturen en misschien niet eens om van iedereen te onthouden dát u een kaart stuurde, maar op deze plaats wensen wij u allen van harte een goed, voorspoedig, vreedzaam, gezond en gezegend nieuw jaar!

Ds. Florisca van Willegen en ds. Joep Dubbink

Top2000 Dienst 2017 De Schutse

Exodus20171231

Op 31 december j.l. werd weer een Top2000 Dienst georganiseerd in De Schutse, En met een groot succes. Met dank aan alle medewerkers!
Met deze link kunt u de video van de dienst bekijken: https://youtu.be/WTKs4_RcDig

Voor het foto album: https://myalbum.com/album/oKr9tGNbL4LP

Veel kijkplezier, Alie Veldman & Rob Voskamp

Boskoops glorie bij De Schutse

boom geplant nov 2017 webSoms komen dromen uit. Dromen over een boom bij De Schutse, misschien wel met lichtjes in het donker. Hoe mooi is het als je met die boom ook nog de seizoenen kunt beleven: in rust in de winter, met bloesem en vol hoop in de lente, met groeiend fruit in de zomer en een oogst in de herfst. Een appelboom zou het worden! Op 14 november werd een Boskoops glorie geplant. Dat de boom tot vreugde mag zijn van iedereen die er langs loopt of die naar De Schutse gaat.

planten appelboom nov 2017 web

Bezinning en Verdieping