12-17 Provider

KAARSEN OP DE TAFEL

KaarsenOp de gemeenteavond van 30 mei is het idee al genoemd en goed bevonden: vanaf Startzondag, 17 september, zullen op de liturgische tafel in De Schutse twee kaarsen branden, zoals dat in veel kerken gebruikelijk is.

Kaarsen zijn een oeroud christelijk symbool, ze verwijzen naar het licht van Godswege, het licht van Christus. Het aansteken ervan aan de Paaskaars, aan het begin van de dienst, maakt zichtbaar dat wij ons licht bij God vandaan hebben en onze kerkdienst wijden aan het samenzijn met de Eeuwige. Dat zal in het begin door de ouderling ook gezegd worden, maar op zeker moment spreekt het gebaar misschien wel vanzelf en hoeft het niet elke week gezegd. Uiteraard blijft daarna het moment van stilte ter voorbereiding.

12-17 Provider

Een keuzecatechese programma waarin elk half jaar een serie items wordt aangeboden waaruit de jongeren mogen kiezen wat hen het meest aanspreekt. We proberen zoveel mogelijk verschillende werkvormen te gebruiken, zodat er voor ieder iets interessants bij zit.
Voorbeelden zijn: film kijken, creatief bezig zijn, in gesprek over het geloof en dingen die je tegenkomt in het leven.

JOPprovider

Provider activiteiten