4-12 Kindernevendienst

Uit Op Weg 3, 2017

Actie Schoenmaatjes

Van schoenendoos tot onvergetelijk cadeau. Onderwijs is zoveel meer dan leren schrijven en rekenen. Door mee te doen met Edukans Schoenmaatjes leren kinderen een waardevolle les: dat geven om een ander belangrijk is. En krijgen leeftijdsgenootjes in ontwikkelingslanden een onvergetelijk cadeau!

Wij doen ook mee!

In de maand november zetten we ons in om schoenendozen te versieren en te vullen. Iedereen die van knutselen houdt mag op zaterdag 4 november van 10.00 - 12.00 uur in de jeugdruimte een schoenendoos komen versieren. De kinderen in de kindernevendienst van 29 oktober maken er nog meer van. Voor dozen en knutselspullen wordt gezorgd.

Als u niet van knutselen houdt, kunt u toch aan de actie meedoen. De schoenendozen moeten namelijk ook gevuld worden. We denken aan: schoolspullen (schriften, pennen, potloden, enz.), kleine knuffels, speelgoed, toiletartikelen (tandpasta, tandenborstel, haarspullen, enz.) U hoeft geen complete schoenendoos te vullen (mag natuurlijk wel) ,ook losse artikelen zijn welkom. Op zondag 12, 19 en 25 november kunt u spullen inleveren.

De gevulde schoenendozen moeten ook verzonden worden. De diaconie staat garant voor de kosten, maar giften zijn natuurlijk van harte welkom. Hiervoor staat een schoenendoos in De Schutse. We hopen dat we meer dan 25 schoenendozen kunnen vullen en kinderen in ontwikkelingslanden blij kunnen maken.

Namens de jeugd, Natasja Bos en de diaconie, Mieneke Schotanus

4-12 Kindernevendienst

Voor de kinderen van de basisschoolleeftijd is het mogelijk om tijdens de zondagsdienst een moment samen te beleven, tijdens de kindernevendienst in De Schutse. De kinderen beginnen de dienst in de kerk bij hun ouders. Na het begin van de dienst gaan zij, na een kort gesprekje met de dominee, samen naar de jeugdruimte. Hier horen zij een verhaal en maken ze een knutselwerkje of doen een spel. De leiding van de kindernevendienst wordt goed voorbereid en begeleid door de jeugdwerker of predikant.

Meer informatie is te verkrijgen bij Alie Veldman:

 

CB Login