Preken lezen

Verkondiging-in-dialoog, Startzondag, 17 september 2017

Schriftlezing: Romeinen 14:5-12

vlees1e bedrijf: Op de markt in Korinthe.    P = Paulus (Joep Dubbink), F = Febe, een inwoonster van Korinthe (Florisca van Willegen)

P Goeiemorgen Febe, al vroeg aan het boodschappen doen!

F Ook goeiemorgen Paulus, jij ook al vroeg op.

P Ja, even een ommetje maken. Ik ben met een brief bezig. Ik schrijf aan de christenen in Rome, iets bemoedigends. ‘t Is een beetje uit de hand gelopen, het is wel een lang verhaal geworden. Maar het schiet op! Ik ben nu bezig met de praktische raadgevingen. En jij?

F Ik doe boodschappen, wilde net een lekker stukje vlees halen voor vanavond. Daar bij die kraam hebben ze prachtige runderlappen.

P Maar Febe, meen je dat nou?

Lees verder:Verkondiging-in-dialoog, Startzondag, 17 september 2017

Preek laatste dienst Thamerkerk, 10 september 2017

Lezingen: 2 Samuël 7:1-11 – Romeinen 12:9-21

Gemeente van onze Heer,

Waarom komen we naar de kerk? Volgens de ouderling van dienst die ons welkom heet, komen we voor ‘de ontmoeting met God en met elkaar’; een formule die als je er goed over nadenkt niet zo heel helder is. Want elkaar ontmoeten, dat zal wel lukken, maar dat kan overal. Maar God ont­moeten, dat is een ander verhaal. Hoe doe je dat eigenlijk, wat gebeurt er dan, waar vind je God, waar woont hij, waar is zijn huis?

In Amsterdam staat een kerk met daarop de tekst ‘Dit is het huis van God, dit is de poort van de hemel’. Zo, die is duidelijk! Ik stoor me daaraan, zo’n pretentie, zo’n zelfverzekerdheid – gelukkig staat het er in het Latijn… Want hoe weet je zo zeker dat God bij jou verblijf houdt?! Zeker als je weet dat die woorden afkomstig zijn uit het verhaal van Jakob, als hij bij Bethel (‘huis van God’) zich te ruste legt, en een droom krijgt, en dan achter­af pas beseft: hier was God! Niks zelfverzekerdheid, niks planning, het overkomt je, ineens gebeurt het, ‘zien, soms even’. God is een geheim; zijn aanwezigheid is een geschenk.

En toch is er die menselijke behoefte, een plek voor God te creëren.

Lees verder:Preek laatste dienst Thamerkerk, 10 september 2017

Bezinning en Verdieping

Life@Faith

Life@Faith

Life@Faith wordt gevormd door een klein aantal jongvolwassenen.

Iedere tweede donderdag van de maand van 20.30 tot 22.00 komen wij bij elkaar in de huiskamer. Iedereen (tussen de 19 en 50 jaar) die zich me

CB Login