test _rvk nieuws

• Wereldmaaltijd en vredesvesper in vredesweek in september
    • Iedere vrijdagavond weeksluiting in verzorgingscentrum Het Hoge Heem
    • Tenminste twee thema-avonden per jaar
    • Zangavond in samenwerking met de Evangelische Christen Gemeenschap en Perkigemeenschap
    • Kerstattenties voor alle bewoners van Het Hoge Heem, Midden-Heem en Lage Heem
    • Gezamenlijke kerstadvertentie in een lokale krant, samen met Evangelische Christen Gemeenschap
    • Overbrengen van Ramadangroet aan bestuur van moskee in Uithoorn
    • Bloemenhulde op 4 mei bij Stiltemonument in Uithoorn

Oecumenische rouwgroep

Jaarlijks organiseert de Raad van Kerken Uithoorn-De Kwakel bijeenkomsten voor mensen die iemand aan de dood verloren hebben. Het kan daarbij gaan om een partner, kind of andere dierbare. Centraal staat het uitwisselen van ervaringen. Deze groep staat open voor iedereen.

Ervaring van deelnemer aan de rouwgroep

Oecumenische reizen

Lees hier een kort verslag van de reis naar Andulusië in 2015.

Lees hier een kort verslag van de reis naar de Baltische Staten in 2014.

Lees hier een kort verslag van de reis naar Macedonië in 2013.

2.

Een groep lotgenoten, waarmee je je eigen ervaringen deelt en waarbij je vaak herkenning ziet, kan dan best wat voor je betekenen. Dat is de ervaring die we de afgelopen jaren hebben opgedaan. Deze groep helpt je niet van je verdriet af, die pretentie kunnen we niet waarmaken maar het helpt wel om verder te komen. Zie het maar als een steuntje in de rug.

Een ieder, of het nou lang of kort geleden is dat u een geliefde verloor, is van harte welkom. Meer informatie kunt u opvragen bij kerkelijk werker Trudy Joosse, 0297 - 564519 of en catechiste Elly van Rooden, 0252 – 517592 of .

In januari 2017 zal er een nieuwe rouwgroep starten. Op 13 december is er een informatiemiddag over de rouwgroep.

3.

We wisten ons met elkaar verbonden, in Uithoorn en De Kwakel, maar ook met andere christenen over de hele wereld. We volgden deze zondag de teksten en lezingen samengesteld door christenen in Brazilië. Centraal in de liturgie stond het verhaal van de Samaritaanse vrouw uit Johannes 4 die op het heetst van de dag water ging putten. Jezus vroeg haar om water. En hij spreekt met haar over de behoefte aan levend water. Elk mens heeft behoefte aan water en elk mens dorst naar levend water. Dat hebben we met elkaar gemeen. Samen biddend, zingend en luisterend konden we ervaren dat we allen één zijn in onze afhankelijkheid van de Bron.

Lees hier de overdenking van ds. Joep Dubbink.

PKN nieuws (mod 110)

Feed not found.

test RvK Uithoorn en de Kwakel

RvK Uithoorn en de Kwakel

• Activiteiten

Vaste jaarlijkse activiteiten van de Raad

• Viering van de zondag van de eenheid in januari
    • Gebedsdienst in het kader van Wereldgebedsdag op de 1ste vrijdag in maart
    • Drie sobere maaltijden in de veertigdagentijd
    • Viering aan de vooravond van Pinksteren
    • Wereldmaaltijd en vredesvesper in vredesweek in september
    • Iedere vrijdagavond weeksluiting in verzorgingscentrum Het Hoge Heem
    • Tenminste twee thema-avonden per jaar
    • Kerstattenties voor alle bewoners van Het Hoge Heem, Midden-Heem en Lage Heem
    • Overbrengen van Ramadangroet aan bestuur van moskee in Uithoorn
    • Bloemenhulde op 4 mei bij Stiltemonument in Uithoorn

Oecumenische rouwgroep

Ervaring van deelnemer aan de rouwgroep

Oecumenische reizen

Lees hier een kort verslag van de reis naar Andulusië in 2015.

Lees hier een kort verslag van de reis naar de Baltische Staten in 2014.

Lees hier een kort verslag van de reis naar Macedonië in 2013.

• Rouwgroep algemeen

• Met elkaar naar één kerk

Lees hier de overdenking van ds. Joep Dubbink.